Een happie met Appie!

Vorige week een leuk ‘happie met Appie’… 😃 In een dikke Mercedes-Benz S63-AMG op naar het wegrestaurant Napoleon in Hank, voor de opname van een aflevering van ‘Ik Ken Dit Niet’. En dat bleek geen loze belofte te zijn, het waren drie nogal verrassende gerechten! Of de bonenbal voortaan ook meegaat in de cabine, tja daar denk ik nog over, maar het was wel weer een schitterønde dag!

Truckers! Ze zijn altijd onderweg en eten vaak langs de weg. Maar wegrestaurants bieden vaak niet écht gezonde gerechten en snacks. Daarom is Robbert er vandaag met Ik Ken Dit Niet? om de truckers wat gezondere alternatieven voor te schotelen. De vraag is of ze het ook lekker vinden…

Als je lang achter het stuur zit, kun je zo af en toe wel een boost gebruiken. Veel truckers krijgen die boost uit een kopje koffie, maar wat nou als je dat geliefde kopje koffie vervangt met gembersap, en sap uit zwarte wortel en zwarte mais. Nou, of dat gewaardeerd wordt, moeten we nog maar eens zien.

Dan een heerlijke frikandel speciaal… Maar dan een vegetarische variant met tomatenchutney en geschaafde bloemkool. Mmm, ok. De truckers zetten er gulzig hun tanden in, maar de uien, die worden toch wel erg gemist.

Als klap op de vuurpijl is daar de fameuze trucker snack: het broodje bal. Een broodje bonenbal welteverstaan! “Dit ziet er beter uit.” Maar wat als de truckers erachter gekomen dat er alleen een boontje om z’n loontje is gekomen voor deze snack?

Het resultaat is erg leuk geworden. Check de truckerseditie van ‘Ik Ken Dit Niet’ hier.