Dikke vette topdag met EnzoKnol!

Om 07:00 uur starten we in Wognum met het laden van de trailer. Maar een dag ‘als altijd’ is het vandaag zeker niet: “We krijgen een speciale bijrijder, hij gaat hard aan het werk: Enzo Knol!”

Enzo krijgt meteen de handschoenen aan voor de eerste rit, terwijl we op de voet gevolgd worden door vloggende vriend en huisgenoot Bas. Natuurlijk krijgt Enzo nog wel eerst even de befaamde mini-cursus ‘schoenen-uit-op-het-laatste-treeplankje’ :-).

Als eerste staat Brouwerij ’t IJ op de planning. We zien Enzo een dappere poging doen om de enorme pallet flesjes met een pompwagen op de juiste plaats te krijgen. Vervolgens willen we ook nog even kijken wie er de baas is met optrekken aan de ladingbalk…
Enzo is trouwens niet alleen onder de indruk van mijn sportieve prestaties, maar ook van de prestaties van mijn wagen: dat de truck een 16,5-liter motor heeft, had hij even niet bedacht 😉

De rit gaat verder naar Hoogland Vis voor het lossen van tanks met olie van Oliehoorn. We vallen met hun neus in de olie, ehhh boter, als we van het bedrijf allebei een heerlijke portie versgebakken kibbeling krijgen.

Na de lunch op de voorbumper stuur ik de wagen door naar Veldboer Eenhoorn in Zwaag (waar we Enzo zien oefenen voor skydiven), gaan we in vogelvlucht langs CAV Agrotheek, en eindigen we de rit bij Triple A.

Natuurlijk wil ik ook nog even een rondje in de gave leenauto van Enzo, een dikke Abarth Spider die hij tijdelijk van Jeep meekreeg (omdat hij zijn eigen Jeep twee dagen daarvoor grondig in de war reed tijdens het driften). Enzo en Bas beloven ondertussen het werk wel even over te nemen 😉

Terug op het hoofdkantoor op de Tender in Wognum is het de beurt aan Enzo om een rondje te rijden. Hij stuurt de 25 meter best keurig het terrein rond, en als ook Bas nog het machtige V8-gevoel heeft ervaren, zit de dag er op. Maar niet voordat de wasstraat nog even grondig is geïnspecteerd, en iedereen weer fris gewassen de avond in kan.